Vakantieproject

Wilt u ons helpen? Word donateur.

Toch op vakantie met een smalle beurs…

….. de Vincentiusvereniging Gouda kent een vakantieproject.

 

Sinds 2013 werkt Vincentiusvereniging Gouda samen met PCI-Gouda in een vakantieproject.

Verschillende Vincentiusverenigingen in Nederland hebben caravans of chalets in eigendom op recreatieparken. Deze staan op diverse locaties, verspreid over heel Nederland en ook de Vincentiusvereniging Gouda mag daar gebruik van maken.

In de periode van april tot en met oktober worden deze chalets en caravans  beschikbaar gesteld aan gezinnen, die geen middelen hebben om op vakantie te gaan. Zij kunnen daar gedurende één week in verblijven.

De caravans of chalets hebben een eigen toilet en douche, warm stromend water en zijn geheel ingericht. In een schuurtje staan tuinmeubelen en veel gevallen  fietsen, allemaal van goede kwaliteit en goed onderhouden. Ze staan op kindvriendelijke recreatieparken met allerlei voorzieningen. Er mogen geen huisdieren meegenomen worden in onze chalets of caravans en er mag niet in gerookt worden. Natuurlijk moeten de caravans na het verblijf schoon en zonder schade worden achtergelaten.

De kosten aan huur inclusief gas, licht, water en toeristenbelasting worden door ons betaald. Vaak is het bedrag ook inclusief de toegang tot kinderattracties. Ook de borgsom is voor rekening van ons en ontvangen we terug als het chalet of de caravan netjes en schoon is achtergelaten. Verder vergoeden wij de reiskosten of regelen we zo nodig vervoer naar en van de accommodatie via een vrijwilliger uit de poule van PCI.

Om in aanmerking te komen voor een week vakantie in een caravan of chalet moeten deelnemers aan een aantal voorwaarden voldoen. In de eerste plaats een laag inkomen hebben, waardoor op vakantie gaan zonder financiële steun van anderen onbetaalbaar is. Verder moet men woonachtig zijn in Gouda, Moordrecht, Waddinxveen, Boskoop, Bodegraven-Reeuwijk of Haastrecht en minstens drie jaar niet op vakantie zijn geweest. Ook is het voor aanmelden noodzakelijk dat het betreffende gezin of personen ondersteuning en/of begeleiding  heeft van een medewerker uit een sociaal-maatschappelijke organisatie.

De aanmelding zelf wordt dan gedaan door de professionele hulpverlener van deze sociaal maatschappelijke organisatie. Dit kan via onze site of via de site van PCI-Gouda. De beoordeling van de aanvraag geschiedt door een commissie (werkgroep Vakantieproject) van VincentiusGouda en PCI-Gouda. De hulpverlener krijgt over de beslissing bericht. Zij/hij wordt ook betrokken bij het gesprek dat we met de kandidaat-deelnemer(s) hebben.

Aanmelden voor een vakantie in 2023 kan in november 2022 tot eind januari 2023. Wacht niet te lang en wees er op tijd bij. Het aantal plekken is beperkt.

Om in aanmerking te komen voor zo’n vakantie in 2023 vul je als sociaal-maatschappelijke organisatie een aanvraagformulier (klik hier voor downloaden) in.
Voor elke aanmelding één formulier gebruiken en zenden naar vakantieweken